Gemballa spänner musklerna i Genève

På Genèvesalongen tvingas man inte till att bara till på nya bilmodeller. Även styling- och trimfirmorna har sin plats där, bland annat Gemballa som ska visa upp tre, på olika sätt, utstickande bilar – McLaren MP4-12C, Mistrale och Tornado.

Tyska trimfirman Gemballa kör vidare under ny regi trots att grundaren Uwe Gemballa mördades i Sydafrika 2010 efter vad som sades vara en skumraskaffär. Nu spänner man musklerna på bilsalongen i Genève genom att visa upp tre olika bilar – två för gatan och en för banan. Dessutom ska man presentera företagets senaste trimkit som är anpassat för nya generationen Porsche Cayenne.

 Vi börjar med Gemballa Mistrale som baseras på Porsche Panamera och som faktiskt visades upp redan 2009. På Genèvesalongen i år vill man visa upp vad man kan trolla fram med en bra bil som bas. Bodykit, feta 22-tumsfälgar, extraordinärt sportavgassystem och större dimension på bromsarna (420 mm fram exempelvis) är lite av det som Mistrale bjuder på.

 Under huven kan man välja olika grader av trim. Upp till 750 hästkrafter lär räcka för de flesta spekulanter.

 Interiört är det svart och krämvit som gäller. Precis allt som går att klä är klätt i läder och alcantara. Snyggt? Kanske det, men dyrt i alla fall.

 Nästa bil till rakning är Gemballa Tornado som vi också sett tidigare, 2009 var året. Skillnaden mot då, för snart tre år sedan, är att Tornado nu baseras på nya generationen Cayenne. Dock kan det vara svårt att se eftersom Gemballa nästan gjort om bilen till oigenkännlighet.

 Under huven presenteras ett nytt trimkit. Effekten på det vet vi ännu inte men det tidigare låg på 750 hästkrafter och 1 050 newtonmeter. En intressant detalj är att Gemballa lyckades sänka vikten på gamla Cayenne med 250 kilo när de gjorde om den till Tornado. Har de lyckats lika bra med nya Cayenne tro? Återstår att se.

 Precis som Mistrale är Tornado försedd med 22-tumshjul.

 Läckraste bilen i Gemballa-trion på Genèvesalongen är företagets racingbil McLaren MP4-12C GT3 som de ska tävla med i två exemplar. Med denna bil visar Gemballa att de verkligen kan snygga till en bil om de verkligen vill. Eller du kanske tycker att de båda ovan nämnda är snygga?