Foto: Arcaion

Glömde bort var han parkerade bilen – hittade den 20 år senare

Alla kan vi vara glömska ibland, men att glömma bort var man parkerat bilen och därefter få återse den igen efter två årtionden… det måste vara någon form av rekord.

Denna historia har sin början i Frankfurt 1997. Då gick en 56-årig man in till polisstationen för att anmäla sin bil stulen. Den återkom aldrig till mannen – förrän nu.

Den tyska mannen har nämligen funnit bilen igen, på samma plats som han en gång parkerade den.

Det var när en industribyggnad i Frankfurt skulle rivas som polisen fick in en anmälan om en funnen bil som hindrande rivningsarbetet. Polisen slog i sina register och fann att bilen var anmäld stulen, sökte upp den numera 76-åriga ägaren som tillsammans med sin dotter kördes av polisen till platsen där bilen stod parkerad. Då mindes mannen att det var samma ställe som han parkerade bilen 1997, samma år som Pripps blev norskägt till 100 procent (dock danskägt i dag) och samma år som Hongkong återförenades med Kina efter 156 år under brittiskt styre.

Tyvärr hade mannens bil tappat sin forna glans och var inte längre körbar. Gammal kärlek rostar helt enkelt och nästa anhalt för bilen blev skroten.

Det gäller att komma ihåg var man parkerar ögonstenen... Foto: Pexels

Historien påminner om en annan glömsk person från Tyskland, närmare bestämt en man i München. Mannen hade varit ute på en röjarfest i staden och därefter glömt var bilen stod parkerad. Han anmälde den stulen men hittades efter två år av polisen, fyra kilometer från den plats där han trodde sig ha ställt den. I bilen låg 400 000 kronor i kontanter i handskfacket och verktyg för en halv miljon kronor i bagageutrymmet. Grejerna var kvar när bilen hittades.

Ytterligare en historia i samma ämne är en man i Skottland som tidigare i år efter en Stone Roses-konsert (för övrigt det bästa från Madchester-scenen) inte mindes var han hade parkerat bilen. Även han rapporterade den stulen. Bilen hittades av polisen sex månader senare, då smyckad med böteslappar på sammanlagt 57 000 kronor.

Har du någon gång glömt bort var du parkerat din bil? Hur länge tog det innan du hittade den? Om du nu hittat den igen, vill säga…