Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Anders Hellberg/IAA

Greta Thunberg-effekt ledde till publikfiasko för tysk bilsalong

Flera av de stora biltillverkarna valde att inte ställa ut på den stora bilsalongen i Frankfurt. Nu kommer statistik som visar att även publiken svek. En anledning till tappet påstås vara svenska Greta Thunberg.

Att Volkswagen visade nya elbilen ID.3. Opel avslöjade nya Corsa eller att Porsche rullade fram sin elektriska supersportbil Taycan räckte inte. Publiken svek årets upplaga av det som en gång var Europas största bilsalong, den i Frankfurt.

Bilmärken som Volvo, Toyota, Renault, Peugeot, Nissan, Fiat och Ferrari var inte på plats i Frankfurt och redan under pressdagarna 10-11 september, dömde många ut salongen som ett stort fiasko. Förre Opel-chefen Karl-Thomas Neumann kallade salongen "en skugga av sitt forna jag" och ansåg salongen som "dödsdömd".

Publiken höll med. Ny statistik visar att bara 560 000 åskådare letade sig till den stora mässan i centrala Frankfurt. 2015 betalade 931 700 åskådare entrén och när publiksiffran sjönk till 810 000 två år senare var det tal om publikfiasko och att salongen var hotad.

Trots stora nyheter, som exempelvis Volkswagens mycket omtalade elbil ID.3, svek publiken.Trots stora nyheter, som exempelvis Volkswagens mycket omtalade elbil ID.3, svek publiken.Trots stora nyheter, som exempelvis Volkswagens mycket omtalade elbil ID.3, svek publiken.
Trots stora nyheter, som exempelvis Volkswagens mycket omtalade elbil ID.3, svek publiken. Foto: Hans Hedberg

Årets bilsalong stördes också av Greta Thunbergs världsomspännande klimatstrejk då tusentals demonstranter protesterade utanför salongen under den sista öppna helgen. Protesterna visade tydligt på spänningarna i Tyskland mellan bilindustrin och miljörörelsen.

Bilsalongerna i Paris och Detroit har visat en liknande utveckling. Detroit har flyttat sin stora bilsalong till sommaren från det traditionella datumet i januari och ska arrangera sin första sommarshow 2020. Paris och Frankfurt alternerar som arrangörer vartannat år men frågan är om arrangören i Paris vågar fullfölja planerna på en salong nästa höst.

I Tyskland finns det planer på att flytta bilsalongen från Frankfurt till Berlin och bredda salongen med fler teknikföretag. Ett beslut ska tas under våren för salongen 2021.

Enligt arrangören i Frankfurt var årets salong ändå en framgång då den fått stor spridning i sociala medier.

I Sverige har elbilsutställningen eCar Expo lockat allt fler besökare. Elbilsmässan ska arrangeras i Göteborg sista helgen i november samt i Stockholm i februari nästa år. Stockholms bilsalong arrangerades senast 2006. Den planerade salongen 2009 ställdes in.

Bilsalongen i Genève är Europas andra stora bilsalong, efter Frankfurt och Paris, och arrangeras första helgen i mars varje år.