Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Gulf Lotus X12
Gulf Lotus X12
Gulf Lotus X12
Gulf Lotus X12

Gulf Lotus X12 ger dig mardrömmar!

Gillar du snygga bilar? Då ska du veta att bilen du nu ska vila ögonen på inte tillhör den kategorin, åtminstone inte hos majoriteten. Här har du ett arabiskt hopkok som ligger bra till för årets fulaste bil-titeln.

Denna artikeln är lite svårare att skriva än många andra, man vet nämligen inte riktigt i vilken ände man ska börja efter att ha sett bilderna på Gulf Lotus X12. Fastnar man med blicken på något så är det genast något annat som pockar på uppmärksamheten. Inte av välbehag, tvärtom.

 Bor man i Förenade Arabemiraten är det Gulf Lotus man vänder sig till om man vill ha någonting väldigt speciellt i bilväg. En kund, förmodligen med pengar i överflöd, vände sig till Gulf Lotus och efter diverse idéer och tankar om hur drömbilen ska se ut landade det i X12 som den här modellen heter (aningen BMW-inspirerat namn alltså).

 Vad Gulf Lotus X12 baseras på för bil vet vi inte. Det ligger nära tillhands att gissa på BMW X6 och det är fullt möjligt. Men med tanke på framrutan skulle även Toyota FJ Cruiser kunna vara ett alternativ. Det finns lösa uppgifter på att det är en Hummer som fått sätta livet till för denna skapelse, men vi vet inte. Det kan vara så.

 Däremot kan vi utan tvekan se var de olika karossdelarna kommer från. Grillen är omisskännligt en Lincoln, troligtvis en MKX. Övriga delar av frontpartiet samt huven är kraftigt inspirerade av tyska trim- och stylingfirman Hamanns alster.

 Bakdelen är helt klart en BMW av något slag, en X6 med annan typ av BMW-bakljus. Den minst sagt gigantiska stötfångaren är även den av Hamann-snitt. De tre centrerade ändrören misstänker vi ska föra tankarna till Ferrari 458 Italia.

 Så... du som läser detta, hur mår du nu? Blir det mardrömmar i natt?