Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080820-vw-passat-cc-gold080820-vw-passat-cc-gold080820-vw-passat-cc-gold
080820-vw-passat-cc-gold

Gyllene Volkswagen Passat CC showade

I helgen gick årets Pebble Beach Concours d’Elegance i Kalifornien av stapeln. Många biltillverkare var representerade med fina gamla klassiker, men även nya bilar. Volkswagen valde att visa nya Passat CC i specialutgåva – Gold Coast Edition.

Nya Volkswagen Passat CC har precis anlänt till Sverige, men det hindrar inte Volkswagen of America att visa upp en extra glimrande version på bilshowen Pebble Beach Concours d’Elegance. Passat CC har för övrigt inte lanserats i USA än, inte förrän till hösten får jänkarna ta del av Volkswagens nya godbit.

Bilen de visades upp på bilshowen i Kalifornien är döpt till Volkswagen Passat CC Gold Coast. Tilläggsnamnet får man förmoda syftar på det geografiska område i Kalifornien som benämns just Gold Coast, samtidigt som bilens färgsättning gör skäl för namnet.

Det lilla extra med den här specialversionen jämfört med en ”vanlig” Passat CC är den unika lacken som går i guld, brunt och silver (kallas Pepe Pepper), det speciella spoiler- och kjolpaketet med tillhörande 19-tumsfälgar samt fyra lädersäten i specialfärgerna Latte Macchiato och Cornsilk med matchande paneler och dörrlister.

Självklart är Passat CC Gold Coast utrustad med ”värsta motorn” som CC-serien har att erbjuda – FSI-sexan på tre liter och 300 hästkrafter. Den är kopplad till en sexväxlad DSG-låda.

Förvänta dig inte att få se denna bil i Sverige.

Bland andra nyheter som visades upp på Pebble Beach Concours d’Elegance kunde man se Bugatti Veyron Grand Sport och Rolls-Royce-baserade Pininfarina Hyperion. Dessa kan du läsa mer om via länkarna nedan.

Läs mer

Provkörningsrapport

TV-TV