Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hamann Mystère
Hamann Mystère
Hamann Mystère
Hamann Mystère

Hamann Mystère – rena skräckfilmen

Vi börjar torsdagen med något som får oss att skaka av obehag. Resten av dagen får vi ägna oss åt konvalescens för att i morgon vara på fötter igen. I bästa fall.

Tyska Hamann är ökända för att vara en trim- och stylingfirma utan hämningar. Många av de stylade bilar som vi genom åren visat upp på teknikensvarld.se och som gett er besökare kväljningar är just Hamann skyldiga till.

Bilen vi ser här är nya Range Rover, ”förädlad” av den tyska firman. Deras avsikt med bilen är att göra Range Rover robust, och det får man väl säga att de har lyckats med. Beroende på vad man menar med robust.

 Huven med tillhörande scoop är i kolfiber vilket sänker vikten. Fronten är helt omarbetad och utförd i en kolfiberkompositblandning. Nosen, som piffats upp med LED-varselljus, har utformats så att den går i ett med skärmbreddarna, sidokjolarna och bakre stötfångaren som hyser grova ändrör. Dessa har svarvats ur ett solitt metallblock. 80 millimeter bredare har Range Rovern blivit samtidigt som den ligger 40 millimeter närmare backen.

 Fälgarna är 23 tum höga och skodda med 305 millimeter breda gummin med 30-profil.

Interiört ser det betydligt mer sobert ut än exteriört. Man kan ställa sig från om det verkligen är samma bil när man jämför insidan och utsidan.

 Under huven sitter en kompressormatad V8 på 5,0 liter som setts över för lite extra hästar. Hur många extra förtäljer inte tyskarna.

Bilen i rosa kromutförande ställdes ut på Frankfurt-salongen tidigare i höstas. Den mattgrå Mystère vi ser på bilderna är dagens nyhet från Hamann. Vilken är din favorit?