Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hammond och May uppges lämna Top Gear

BBC sägs vilja ha kvar Richard Hammond och James May i Top Gear, även om trion inte är komplett utan sparkade Jeremy Clarkson. Hammond och May uppges dock inte vara sugna på en fortsättning.

För två dagar sedan fick Jeremy Clarkson sparken från Top Gear och BBC efter våldsamheter mot en i produktionsteamet. Clarksons programledarkollegor Richard Hammond och James May uttalade sig kort efteråt i termer som att ”trion kom som ett paket” och ”slutet på en era”. Uttalanden som kan tolkas som att de inte är direkt sugna på att fortsätta med Top Gear utan Clarkson vid rodret.

Något som styrker tolkningen är att Hammond och May tidigare har vägrat att spela in det studiomaterial som saknas för att säsongens tre återstående avsnitt ska kunna bli kompletta och sändas.

BBC:s kreativa chef Alan Yentob vill att både Hammond och May ska fortsätta sina programledarjobb i Top Gear. Hans önskemål ser dock inte ut att besannas. Uppgifter i brittisk media, baserade på information från källor inom BBC, säger nämligen att de båda tänker lämna Top Gear. De vill helt enkelt inte leda programmet utan Clarkson.

Top Gears exekutiva producent Andy Wilman uppges dessutom inte vilja fortsätta med programmet utan Jeremy Clarkson i teamet.

Strax innan incidenten med Jeremy Clarkson hade alla tre programledarna av BBC erbjudits nya treårskontrakt.