Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BBC

Han är ersättaren till Jeremy Clarkson

Nu är det klart vem som ska ersätta Jeremy Clarkson som programledare för Top Gear.

Det har sedan tidigare ryktats om att radio- och tv-profilen Chris Evans ska ta över efter Jeremy Clarkson, men då har ryktena tillbakavisats av Evans som sagt att han inte är intresserad. Nu står det dock klart att det är han som blir ersättare.

Evans är likt sin föregångare en äkta bilnörd och har även en diger bilsamling. En samling som bland annat innefattar Ferrari 365 Daytona Spider, Ford Escort Mk1 Mexico, James Hunts Hesketh 308 F1-bil och Ferrari LaFerrari. Evans som är en riktig Ferrari-nörd har även en rad ovanliga modeller som 250 GTO, F40, 288 GTO samt även en mycket ovanlig 250 GT California Spider som James May även har provkört i Top Gear.

Evans har enligt uppgift skrivit på ett treårskontrakt med BBC och det står även klart att James May och Richard Hammond inte kommer att vara delaktiga. Vilka som ersätter May och Hammond är i nuläget dock oklart.

– Jag är glad, Top Gear är mitt favoritprogram. Skapat av lysande begåvningar som älskar bilar och vet hur man gör för att göra det mycket komplicerade roligt och avslappnat, säger Evans i ett uttalande.

Inspelning av nya Top Gear är planerad att sätta igång inom några veckor medan de sista avsnitten av Top Gear med succé-trion kommer att sändas 28 juni.

https://youtu.be/rxWMYcPX27s

Gilla på Facebook för fler videoklipp!