Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Häng med när Koenigsegg One:1 gör 0-362 km/h

Nu är den färdig och har testats på bana, BHP Projects blåskimrande Koenigsegg One:1. Gänget bakom bilen har dessutom varit så vänliga att de monterade kameror i den så att vi andra får följa med.

https://youtu.be/oPa-48tkJ68

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

The BHP Project är ett gäng motornördar med supersportbilar av olika karaktär som förra året gemensamt bestämde sig för att beställa det exklusivaste som finns i världen av supersportbilar. De hade förstås fastnat för Koenigsegg One:1, världens första och enda megabil (snart två när Koenigsegg Regera

 börjar skeppas ut till kund). 1 360 hästkrafter och 1 360 kg bil. 0-100 km/h på 2,7 sekunder eller däromkring och toppfart på 440 km/h – eller mer.The BHP Project gjorde en specialbeställning hos Koenigsegg och bad att få sin högerstyrda (!) bil, som de kallar för Blue Carbon One:1, med kolfiberfinish i skimrande blått vid sidan om det svarta, samt detaljer i pärlemorskimrande vitt.Förra månaden lämnade bilen Ängelholm för att skeppas över till de brittiska grabbarna som köpt superbilen.Nu har de lagt upp två filmer från brittiska motoreventet VMax 200 förra helgen. I dessa får vi inte bara lyssna och se Blue Carbon One:1 bränna iväg, vi får också hänga med bakom ratten i ett stycke svensk ingenjörskonst när det accelereras från stillastående till 362 km/h. Vid körtillfället hade man tankat bilen med vanlig bensin, inte E85-etanol som hade gett ytterligare 200 hästkrafter (de kör alltså med ”endast” 1 160 hästkrafter i filmerna).

https://youtu.be/FRYaCNpEHLM

Gilla på Facebook för fler videoklipp!