Här är BMW:s självkörande motorcykel

Här är BMW:s självkörande motorcykel. Nej, vi halkade inte på tangenterna. Se tvåhjulingen starta, svänga, bromsa och parkera – helt själv. 

Autonoma bilar är vardagsmat (nåja) men självkörande motorcyklar är det mindre prat om. För över åtta år sedan belyste vi förvisso Googles intresse för företeelsen som då faktiskt redan funnits i tio år.

2017 var det dags igen, eller en variant på ämnet, då vi skrev om roboten Motobot som utmanade världsmästaren Valentino Rossi på bana.

Under den avslutade CES-mässan

 visade BMW upp en BMW R 1200 GS som kan starta, accelerera, svänga, bromsa, fälla ut stödet och parkera. Allt detta ser du på klippen nedan.I slutet av filmen kan du se att man även som människa kan manövrera motorcykeln. Den autonoma tekniken, som tagits fram av tekniker från olika delar av BMW-koncernen, skaffar sig information om körningen och kan sedan assistera vid kritiska situationer. Föraren kan även bättra på sina färdigheter genom att låta sig guidas när det kommer till idealspår, kurvtagning och bromspunkter.

https://youtu.be/WvdkVq4XfZw