Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Universal Pictures

Här är James Bonds nya hemliga vapen

Den 25:e filmen om James Bond går snart upp på biograferna. Här är ett smakprov på vad hans Aston Martin DB5 har utrustats med.

Vilka bilar som James Bond, även känd som agent 007, ska köra i den kommande filmen ”No Time to Die” är ingen hemlighet. I somras blev det officiellt att Daniel Craig, so spelar Jams Bond för sista gången, ska köra supersportbilen Valhalla, DB5 och V8 Vantage – alla av märket Aston Martin, såklart.

Debut blir det för Valhalla men V8 Vantage får en ränessans efter att tidigare har varit med i filmen Iskallt Uppdrag (The Living Daylights) från 1987. DB5 är en riktig långkörare i sammanhanget och har varit med i sju filmer sedan Goldfinger från 1964. I Skyfall från 2012 demolerades bilen för att tre år senare dyka upp renoverad i filmen Specre.

LÄS MER: Allt om James Bond

Nu har Universal Pictures släppt ett första smakprov (se nedan) på den nya filmen som blir de 25 i raden om agenten. I det ser vi att DB5:an har fått en ny funktion: kulsprutor gömda bakom strålkastarna. Huruvida de används eller ej förtäljer inte klippet men man kan se att bilen har fått stryk på höger framskärm så…

LÄS MER: James Bonds DB5 kommer i produktion

Tidigare funktioner som DB5 haft är bland annat snurrande registreringsskyltar, uppskjutande skyddsplåt för bakrutan och katapultstol. Dessa funktioner fanns även på Corgis upplaga från 1964 – kanske världens mest omtalade leksaksbil.Som klippet ”avslöjar” väntar en mer omfattande trailer som kanske ger bilfantaster än mer att fantisera om innan den verkliga filmpremiären som sker i början av nästa år.

https://youtu.be/QMrGxC60vzk