Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är Jon Olssons nya bil – Lord Hans

Förra gången var det en Rolls-Royce Wraith. Nu är alpinesset Jon Olsson tillbaka med en ny galen skapelse - en vråltrimmad Mercedes G 500.

https://youtu.be/2E5bthgftKw

Rolls-Royce Wraith, Lamborghini Huracan och Audi RS6 DTM. Jon Olsson har betat av en diger skara drömbilar genom åren. Och nu har han införskaffat ännu en: en Mercedes G500 kallad "Lord Hans".

Ska man vara noggrann rör det sig om en Mercedes G 500 4×4², alltså en extra högbyggd Geländewagen med 45 centimeter markfrigång, 30 millimeter bredare spårvidd än originalet och ett vadningsdjup på en meter. "Den perfekta svampplockarbilen" som vi kallade Mercedes G 500 4×4² när vi provkörde den förra året.

Och i vanlig ordning har Olsson gjort "Mercan" ännu mer speciell. Bilen är totalt omstylad från topp till tå, med ljusramp, modifierad fjädring, specialdäck, svart camouflage-färgtema och karossinslag i kolfiber. Självklart har den en "snorkel" från Brabus i samma material också.

Det enda vi frågar oss är var takboxen tagit vägen, men det kanske kommer?

Under huven är inget heller sig likt. Vanligtvis sitter en v8 på 4,0-liter och 422 hästkrafter i Mercedes G 500 4×4². Jon Olsson har emellertid låtit nederländska Absolute Motors trimma motorn till ungefär det dubbla. Absolute Motors räknar med att v8:an numera producerar runt 800 hästkrafter även om den än så länge inte är testad i bänk. Det är för övrigt Absolute Motors som gjort alla modifikationer på bilen.

Och hur var det med namnet "Lord Hans" – var kommer det ifrån? Jo, det är namnet på Jons äventyrliga brorsa.

Se mer i klippet ovan!