Foto: RiadArianeMedia via supercar-driver.com

Här är killen som äger en Ferrari LaFerrari, en McLaren P1 och en Porsche 918 Spyder

Många drömmer om att äga en riktig supersportbil. Britten Paul Bailey lever den drömmer – tre gånger om. Han äger nämligen inte mindre än de tre senaste supersportbilarna som världen skådat.

Vaknar du upp kallsvettig om morgnarna, i vetskap om att Ferrari LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 Spyder är tre supersportbilar du bara kan drömma om?

Det problemet har inte sportbilsfantasten Paul Bailey från Storbritannien. Han äger nämligen ett exemplar – av vardera modell!

Först köpte han sin McLaren P1. Den har han haft ett tag så förmodligen kände han ett sug efter något nytt. För några veckor sedan åkte han till Ferrari-handlaren i Nottingham för att hämta ut en röd Ferrari LaFerrari. Hans fru Selena fick ta över styrningen av P1:an medan han själv tog hand om Ferraris supersportbil.

Begav de sig därefter hem för att inspektera sitt senaste köp? Knappast! De begav sig i stället direkt till Cambridge som ligger 14,5 mil sydost om Nottingham. De hade ett ärende i Cambridge – att hämta ut en vit Porsche 918 Spyder.

Världens tre kanske mest omtalade supersportbilar senaste året, Ferrari LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 Spyder, i en mans ägo. Ovanligt men inte unikt. Det sägs finnas tre eller fyra personer till som är i samma situation.

Gemensamt för alla tre bilarna är att de är respektive märkets absoluta flaggskepp och att de är extremt snabba, samt att de alla drar nytta av kraften från elmotorer i kombination med bensinmotorer.

McLaren P1 har 917 hästkrafter, toppar 350 km/h och gör 0-100 km/h på 2,8 sekunder, Ferrari LaFerrari har 963 hästkrafter, toppar över 350 km/h och gör 0-100 km/h på under 3,0 sekunder medan Porsche 918 Spyder ”endast” har 887 hästkrafter men i gengäld gör den 0-100 km/h på 2,6 sekunder medan toppfarten är mer sansade 345 km/h.

Tre bilar för i runda slängar 30 miljoner kronor (Porschen är ett par miljoner billigare än de båda andra). Vill du vara lika häftig som Paul Bailey? Det kan du glömma då alla tillverkade exemplar av respektive bil är slutsålda.