Här är Nissans Star Wars-suv

Rymdskeppet Millennium Falcon har stått modell för Nissans senaste Star Wars-bygge inför premiären av filmen ”Solo: A Star Wars Story”.

Premiären närmar sig för ”Solo: A Star Wars Story” – den senaste i raddan Star Wars-filmer som tog sin start 1977. Ja, så länge sedan att den första filmen faktiskt har ett svenskt namn: Stjärnornas krig.

Inte lika lång är Nissans tradition att bygga showbilar med Star Wars-tema men nu kommer i alla fall deras tredje bygge. Som grund har man haft en Nissan Rouge av 2018 års modell, en bil som är besläktad med modellen X-Trail och är Nissans storsäljare på andra sidan Atlanten.

Tillsammans med formgivarna på filmbolaget Lucasfilm och animeringsexperter på ILM, Industrial Light and Magic, har man skapat en bil tydligt inspirerade av Millennium Falcon, huvudpersonen Han Solo rymdskepp.

Foto: Copyright 2018

Nytt för detta bygge är att man även har kustomiserat bilen invändigt med knappar, ljus och ljud som ska föra tankarna till tidigare nämnda rymdskepp. Det mest utmärkande draget är annars vindrutan som förvisso stämmer överens med förlagan men samtidigt ger en minst sagt klaustrofobisk känsla.Karossen är tillverkad i handknackad aluminium applicerad med 3D-printade detaljer. Veck, mönster, sot och kanonen på taket förhöjer rymdkänslan och på bakstammen hittar vi utblås likt på rymdskeppet.

https://youtu.be/--7Ra8Zmqs4

I galleriet nedan kan du själv bedöma hur bra de har lyckats, liksom i ett filmklipp som förtydligar att det är en "fantasibil som inte går att köpa". Dock har koncernkollegan Renault erbjudit 

elbilen Zoe i Star Wars-utförande.

Nissan själva hävdar att det redan finns kopplingar mellan urmodellen Nissan Rogue och Millennium Falcon och syftar på det autonoma systemet ProPilot.

Nåja. Den 23 maj har i alla fall filmen svensk premiär.