Foto: Illustration Mattias Rabe

Hästsläpets nya bästa vän?

Dragkrok på en Lamborghini? Jo då, det är numera verklighet sedan suven Urus presenterats.

Tyvärr har Lamborghini ännu inte delgivit information angående Urus dragkapacitet, men med tanke på att dubbelturbo-V8:an klämmer ur sig 650 hästkrafter och 850 newtonmeter till samtliga fyra hjul borde ett hästsläp med innehåll vara en enkel match för suven.

Det är dock inte första gången som vi ser en Lamborghini med släpvagn påkopplad, även om bilden ovan är högst oäkta. Lamborghinis 1980-talssuv LM002 kunde nämligen utrustas med dragkrok.

Lamborghini LM002 tillverkades i 328 exemplar mellan 1986 och 1993. Hur många av dem som är utrustade med dragkrok är okänt.

På bilden ser vi ett släp med en häst i. Med tanke på att dragbilen är en Lamborghini borde det kanske ha varit en tjur i släpet, inte minst med tanke på att namnet Urus härleder till en typ av uroxe som numera är utdöd. Men vi kände att en häst i ett hästsläp är mer gångbart här i Sverige.

Förresten så finns det ett italienskt supersportbilsmärke i Italien som är känt för sitt emblem med en häst på. Kanske det blir aktuellt med en tjur i ett släp när Ferraris suv väl dyker upp, för dyker upp gör den.

Missa inte att läsa om Lamborghini Urus här och spana in alla bilder på denna länk.