Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070928-mtm-birkin-edition070928-mtm-birkin-edition070928-mtm-birkin-edition
070928-mtm-birkin-edition

Het Bentley Continental GTC från MTM

Tyska trimmaren MTM har tagit sig an den engelska skönheten Bentley Continental GTC. I Birkin Edition-utförande får den inte bara feta fälgar – under huven lurar en riktig best.

Bentley Continental GTC är redan i grunden en oerhört snabb och potent bil. 0-100 km/h går på 4,8 sekunder och toppfarten ligger på 318 km/h. Men MTM, kända för sina ruggigt snabba Audi-bilar, tycker inte att GTC är potent nog. När de har mekat färdigt med bilen får den tilläggsnamnet Birkin Edition.

Man kan välja mellan två olika prestandapaket till sin Continental GTC. De 560 originalhästarna förökas med lilla paketet till 635 hästkrafter och med det stora till 650. Då har de inte bara genomfört en ommappning av styrenheten utan hela enheten har bytts ut till nya doningar. Den tolvcylindriga motorn besitter då 780 newtonmeter vilket ger den 2,5 ton tunga bilen superprestanda – 0-100 km/h på 4,2 sekunder. Toppfarten har MTM inte testat i GTC Birkin Edition, men i coupéversionen Continental GT har de fått upp bilen i 331 km/h på italienska Nardo-banan vilket gör den till världens snabbaste Bentley. Bentley Continental GTC Birkin Edition är i alla fall en av världens snabbaste öppna bilar, var så säker på det.

Kraften från motorn hörs tydligt genom MTM:s avgassystem i lättviktsmaterial. Nyutvecklat från katalysatorn hela vägen bak till de fyra vackra ändrören.

Continental GTC har redan extremt bra stötdämpare, men MTM kunde ändå inte hålla fingrarna borta från detta. För att ge bilen ett fräckare utseende, men framförallt bättre väg- och banegenskaper, har de sänkt dämpare och fjädring på elektronisk väg.

Fälgarna MTM Bimoto kompletterar bilens snygga ”look” men är samtidigt utvecklade för att få plats med MTM:s mäktiga bromsar. Fälgarna mäter 10,5x21 tum runt om och finns i två kulörvarianter – Diamond Cut och Shiny Silver. De är klädda med Dunlop-däck i dimensionerna 285/30 R21.