Foto: Alfa Romeo

Historien om Alfa Romeo GTV

Rolig men dum. Sedanen Alfetta med coupékaross ritad av Giorgetto Giugiaro är en riktig GT-klassiker. Här är historien om modellen.

En ny sportvagn från Alfa Romeo har alltid varit något extra, och när en sådan hette saker som Alfetta och GT blev det lite extra spännande. Alfetta GT var också ett namn som förpliktade, ett namn som hörde till 1930- och 1940-talens bästa racerbilar. Dess sentida efterföljare som lanserades i juni 1974 var ingen racerbil, inte ens en renodlad sportbil men likväl en sportig bil. En bil för förare som ville köra fort, långt och mycket.

Föregångaren Giulia Sprint GT dröjde sig kvar ända till 1977 men det rådde aldrig någon tvekan om vilken Alfa som var det nya heta villebrådet. Undertill skiljde den nya GT-modellen inte nämnvärt från vanliga Alfetta men när det gällde karossen hade Alfa Romeo låtit Giorgetto Giugiaro spela ut hela sitt register. Giugiaros uppdrag var att skapa en så aerodynamisk form som möjligt i syfte att få så låg ljudnivå som möjligt, en så hög toppfart som möjligt och det utan att bränsleförbrukningen skulle skena.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill