Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höjden av vänlighet i trafiken

Årets motorist kommer från Ryssland. En grävmaskinist kom till undsättning när trafiken stod helt stilla.

https://youtu.be/Drg1DIAz7fA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi ska alla visa hänsyn till varandra i trafiken. Vi ska vara vänliga och sluta med långfingrar som spretar åt alla håll. Vi ska helt enkelt vara lika duktiga och hjälpsamma som den ryska grävmaskinist vi nu ska få se.

I filmen ovan får vi ta del av en snöslaskig och hal rysk väg, förmodligen full att potthål, och fordon som åt ena körriktning står stilla på grund av en lastbil vars hjul går runt, runt och åter runt utan att förflytta det tunga ekipaget.

Från ingenstans dyker en Caterpillar-grävmaskin upp i motstående körfält. Föraren bakom spakarna ger personbilen bakom lastbilen en liten vink – som genast fattar vinken. Vad gör grävmaskinisten? Ska han platta till personbilen? Nej, han tar skopan och ger lastbilen en liten knuff. Det är allt som behövs för att trafiken ska flyta på igen.

Grävmaskinisten var inte ens drabbad av trafikstoppet (förutom eventuella tittköer, men det är väl ett svenskt beteende?), ändå visade han höjden av trafikvänlighet. Årets motorist utropar vi därmed denna okända ryss till.