Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Honda Civic Sport 2015Honda Civic Sport 2015Honda Civic Sport 2015
Honda Civic Sport 2015

Honda Civic facelift plus ny sportversion officiella

När Honda nu visar upp den ansiktslyfta versionen av Civic och Civic Tourer passar man även på att presentera Civic Sport som ger vissa hintar om kommande Civic Type R.

På Parissalongen i oktober ställer Honda ut Civic facelift, både som femdörrars halvkombi och som kombi (Tourer). Uppdateringen innebär förändringar både på utsidan och insidan samt på tekniksidan.

Utseendemässigt har Civic, precis som vi avslöjade i juni, fått nya strålkastare med integrerade varselljusslingor och ny främre stötfångare som känns aningen mer nedtonad än tidigare. Eftersom varselljusen har hoppat upp i strålkastarna har två runda dimljus tagit plats i spoilern.

Halvkombiversionen har dessutom fått ny bakre stötfångare, nya sidokjolar, svart bakvinge samt bakljus med något annorlunda layout.

Interiört innebär modellår 2015 att det finns en ny klädsel på stolarna, dörrhandtag i (annat?) kromutförande och instrumentpanel i vad Honda kallar svart metallic.

Dessutom får Civic från och med nya årsmodellen det helt nya ljud- och infotainmentsystemet Honda Connect. I systemet finns bland annat digitalradio, webbradio, surfmöjligheter, blåtand, navigation och backkamera.

Honda Connect baseras på operativsystemet Android och allt presenteras på en sjutumsskärm.

Annan ny teknik är att Honda City-Brake Active blir standard i alla modellversioner. Med hjälp av radar avläses vägen framför bilen och om det föreligger risk för kollision bromsar bilen automatiskt. Systemet fungerar i hastigheter upp till 30 km/h.

Honda Civic Sport 2015Honda Civic Sport 2015Honda Civic Sport 2015
Honda Civic Sport 2015

Honda Civic halvkombi och Civic Tourer är lika rymliga som tidigare. 477 liter respektive 624 liter bagage ryms. Det är litermässigt mer än vad många konkurrenter klarar av och exempelvis betydligt mer än vad ”storebror” Accord Tourer fixar.

Honda nämner ingenting om motorerna vilket får oss att tro att dagens maskiner fortsätter att utgöra utbudet även under nästa år. Det betyder i så fall två i-VTEC-bensinmotorer på 1,4 liter och 100 hästkrafter samt 1,8 liter och 142 hästkrafter, och en i-DTEC-dieselmotor på 1,6 liter och 120 hästkrafter.

Största nyheten hos Civic 2015 är förmodligen nya Civic Sport. Med annorlunda front och svart innertak sägs den vara en hint om vad vi har att vänta oss av nya Civic Type R. Bakvingen är dessutom lackad och 17-tumsfälgarna är unika för sportversionen.

Nya Civic Sport finns endast i halvkombiutförande men med två olika motoralternativ. Valet står mellan bensinmotorn på 142 hästkrafter och dieselmaskinen på 120 hästkrafter.

Honda berättar inte när uppdaterade Civic har säljpremiär, inte heller något om priset. Dagens Civic börjar på 160 900 kronor.