Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100904-honda cr-z type f
100904-honda cr-z type f
100904-honda cr-z type f
100904-honda cr-z type f

Honda CR-Z Type F – full av godis

Hondas sporthybrid CR-Z ser snabb ut. Det är den inte. Med Meguiar’s Wraptivo ser den ännu snabbare ut. Det är den också tack vare en rad godbitar under vinylplasten.

På Sema Show i Las Vegas förra året visade Meguiar’s (klassisk tillverkare av bilvårdsprodukter) upp något de kallar Wraptivo, en vinylplast som man klär bilen med. Kunderna kan, för under 15 000 kronor, designa plastytskiktet helt efter egen smak och få sin bil att verkligen skilja sig från mängden.

På årets Sema Show i Las Vegas ska Meguiar’s Wraptivo återigen visa upp sin vinylplast och denna gång tar man hjälp av Hondas lilla sportiga hybridbil CR-Z, som egentligen inte alls är sportig. Bilen täcks av vinylplast i mattsvart, i högblank svart och med kolfiberstruktur för att skapa den rätta looken (på bilden illustrerad av erkänt duktige Jon Sibal). Utseendet kryddas med knallröda fälgar från Volk som är skodda med däck från BF Goodrich.

Inte nog med det, bilens inre måste absolut svara upp till dess nya, tuffa, snabba yttre. Därför förser man den lilla fyrcylindriga bensinmotorn på 1,5 liter och 114 hästkrafter med en kompressor samt uppgradering av styrboxens programvara. Hur många extra hästkrafter det ger avslöjas ännu inte, men det lär bli en rejäl extra knuff vid gaspådrag. Ett sportavgassystem från HKS har hängts upp samt nya stötdämpare från Tein tagit plats. Den lilla elmotorn på 14 hästkrafter som gör CR-Z till en mildhybrid har förmodligen lämnats orörd.

Inuti bilen är originalstolarna ersatta med sportditon från Recaro samtidigt som instrumentpanelen och dörrsidorna är klädda i alcantara. Sportigt med andra ord.

Sist men inte minst kryddar man bilens namn med Type F, det vill säga Honda CR-Z Type F, där F står för Fun.

Läs mer

Provkörning