Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honda Mean Mower Mk 2 – nu gör gräsklipparen 215 km/h

Honda gör erkänt fina gräsklippare, men de gör även ruskigt snabba gräsklippare. Nu har deras Mean Mower generation två börjat titta fram – starkare, snabbare och ljudligare än någonsin.

https://youtu.be/RbDyEwqf8-U

Du kanske kommer ihåg att 

Honda under 2013 visade upp vad som sades vara världens snabbaste gräsklippare. Honda Mean Mower, som den hette, lyckades året därpå klockas för 187,5 km/h. Fortare än så hade ingen annan gräsklippare tidigare kört. Inte undra på det, för hur många gräsklippare har 110 hästkrafter och 96 newtonmeter ur en tusenkubikare plockad från motorcykeln Honda VTR Firestorm?

Men Honda blev nyligen av med sitt världsrekord, något som den japanska firman självklart inte kan hantera på annat sätt än att de ska ta tillbaka rekordet. Därför presenterar de nu andra generationen av åkgräsklipparen – Honda Mean Mower Mk 2.

Enligt Honda är den starkare, snabbare och ljudligare (130 dB nådde den gamla) än någonsin. Och vi tror på dem. Denna gång har de nämligen plockat motorn från en Honda CBR 1000 RR Fireblade, en av de högst ansedda hojarna i världen. Motorn på tusen kubik pumpar i Mean Mower Mk 2 ur sig hela 192 hästkrafter och 114 newtonmeter. Klart mer än i föregångaren.

Enligt Honda ska den klara av att nå upp till 215 km/h, i så fall är rekordet deras igen. Än har man inte genomfört rekordkörningen, den ska göras inom kort och då med tidigare gokart-mästaren Jessica Hawkins bakom ratten.

Vi förmodar att nya Mean Mower fortfarande går att klippa gräs med, precis som föregångaren. Då handlade det inte om några fartfyllda hastigheter utan 24 km/h, dubbelt så hög hastighet än för gräsklipparen, en Honda HF 2620, i standardutförande. Mean Mower Mk 2 är baserad på Honda HF 2622.