Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Honda Mean Mower
Honda Mean Mower
Honda Mean Mower
Honda Mean Mower Foto: James Lipman : jameslipman.com

Honda Mean Mower – officiellt världens snabbaste gräsklippare

Hondas korsning mellan gräsklippare och motorcykel har tagit sig in i Guinness Rekordbok som världens snabbaste gräsklippare.

I höstas visade Honda upp sin galna korsning mellan gräsklippare och motorcykel, redan då stod det klart att det förmodligen var världens snabbaste gräsklippare, men nu är det officiellt. Den 8 mars intog Honda Idiada Proving Ground i Spanien där de kunde ge allt med Mean Mower. Hastighetsrekordet sattes genom att genomsnittshastigheten mäts över en sträcka på hundra meter som passeras två gånger, en gång åt vardera håll. Mean Mowers snitthastighet visade hela 187,5 km/h, 27,5 km/h snabbare än de 160 km/h Honda uppskattade toppfarten till när den byggdes i höstas.

Gräsklipparen ser visserligen i stort sett ut som en vanlig Honda HF2620, men under plastkåporna, som i princip är det enda som är original, är den ett extremt specialbygge. Team Dynamics, som är ansvariga för bygget, har byggt ett helt nytt chassi från grunden, tagit hjulen från en ATV och monterat bensintank och kylare där gräsuppsamlaren i vanliga fall sitter. Motorn har hämtats från motorcykeln Honda VTR Firestorm, en pjäs på 996 kubik som ger 110 hästkrafter och 96 newtonmeter.

Trots de extrema modifikationerna är Mean Mower faktisk en fungerande gräsklippare. Knivarna undertill drivs av två elmotorer, men vid klippning är toppfarten endast 24 km/h vilket i och för sig är dubbel så snabbt som en vanlig Honda HF2620.

https://youtu.be/DFo7ztlMlmg?width=575&height=353