Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071025-hummer-h3-gt-alpha
071025-hummer-h3-gt-alpha
071025-hummer-h3-gt-alpha
071025-hummer-h3-gt-alpha

Hummer H3 GT Alpha från Geigercars

Tyska Geigercars är mest kända för sin värstingversion av Hummer H2 med 700 hästar. Nu har de satt tänderna i Hummer H3 Alpha. Trim, styling och till och med ett miljövänligt paket finns att köpa.

H3 Alpha är minsta Hummern som finns på marknaden – än så länge. En mindre H4 sägs komma runt 2010.

Original har Hummer H3 242 hästkrafter vilket är tillräckligt för de flesta, dock inte för tyska Geigercars. De har mappat om programvaran i den 2,3 ton tunga suven vilket ger den 300 friska hästar. Tillsammans med sportluftfilter och nytt avgassystem i rostfritt stål resulterar detta i en toppfart på 200 km/h.

Samtidigt är bilen sänkt och har hårdare fjädring, dock inte så mycket att bilens goda terrängegenskaper går om intet. Geigercars har också monterat prestandabromsar för att effektivt stoppa tungviktaren även i höga farter.

Tyskarna har gett originalbilen tilläggsnamnet GT vilket innebär en hel del exteriöra stylingelement. Karossdekalerna kan beställas i vilken färg man vill och karosspaketet är så klart lackat i bilens färg. För att göra bilen så tuff som den vill vara kan man välja mellan två olika tumstorlekar på fälgarna. Antingen 23 eller 24 tum stora med däck i dimensionerna 305/35 – ser nästan ut som cykelhjul.

Inuti bilen är det mest läder och kolfiber plus ett komplett underhållningspaket med DVD-skärmar lite överallt.

En lite mer rolig (eller kanske intressant?) detalj är att man kan välja att utrusta sin Hummer H3 GT Alpha med ett naturgaspaket som gör att bilens koldioxidutsläpp minskar med 20 procent. Det gör samtidigt stoppen vid macken roligare då 75-literstanken fylls för under 400 spänn.