Hundar kan ärva bilförädlares miljoner

Bilförädlaren Ron Sturgeon ska vara god för motsvarande 500 miljoner kronor – som kan komma att ärvas av hans tre hundar, skriver Dagens Nyheter.

Dagens Nyheter rapporterar om en ovanlig historia gällande tre hundar, ägda av en bilförädlare i Alabama, USA. Enligt uppgifter på webbsidan Celebrity Network ska nämligen Ron Sturgeon, som hundarnas husse heter, ha gjort sig god för motsvarande över 500 miljoner kronor genom att köpa, renovera och sälja bilar. Dessa pengar kan nu komma att genom arv tillfalla de tre hundar som ägs av familjen.

De tre hundarna av rasen cavalier king charles spaniel, som lystrar till Willy, Dixie och Lance har blivit riktiga kändishundar i USA. De har en egen blogg, en sida på Facebook samt ett konto på mikrobloggen Twitter. Enligt vissa uppgifter ska även en tv-serie vara på gång. Sturgeon har dock även tre söner, som – ifall hundarna tilldelas arvet – riskerar att bli utan pengarna. Vi får i alla fall hoppas att hundarna kan köpa sig rejäla hundkojor, kanske både med och utan hjul.

Hunden på bilden är av samma ras som de aktuella hundarna.