Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bisimoto Hyundai Genesis Coupé
Bisimoto Hyundai Genesis Coupé
Bisimoto Hyundai Genesis Coupé
Bisimoto Hyundai Genesis Coupé Foto: Copyright Morgan J Segal

Hyundai ger Genesis Coupé tusen hästar

På SEMA i Las Vegas får man stöta på det mest oväntade i bilväg, exempelvis en Hyundai Genesis Coupé med tre gånger så mycket effekt än standard.

Det är inte enbart amerikanska kärror med gott om muskler på Las Vegas stora bilshow SEMA, du kan även få se en hel del annat. En av de kanske lite mer oväntade bilarna kommer från koreanska Hyundai som visar upp sin sportcoupé Genesis Coupé – men med en liten tvist.

Till sin hjälp har koreanerna tagit motorfirman Bisimoto Engineering. Hjärtat i bilen är i grunden standardmotorn, Hyundais V6 Lambda-motor på 3,8 liter som i Genesis Coupé normalt ger 349 hästkrafter.

 Bisimoto har bytt ut kamaxlar, vevstakar, kolvar, insug, ventilsystem, insprutning och mycket annat samtidigt som man monterat två turboaggregat med tillhörande dumpventil och dubbla wastegate, en grov laddluftkylare och bensinpump från MagnaFuel. Bara för att nämna några av förändringarna. Motorn är alltså långt ifrån original.

Effekten har därmed hoppat upp till mäktiga 1000 hästkrafter. Resten av bilen har anpassats för att matcha drivlinan. Coilovers, krängningshämmare, torrcellsbatteri, störtbur, skalstolar och 20-tumsfälgar med racingdäck från Toyo. Plus lite till.

Hur snabb Hyundai Genesis Coupé är efter Bisimotos behandling förtäljer inte historien, men att bilen kan bränna däck ser vi på bilderna här nedan.