I dag är vi tillbaka i framtiden

I dag är dagen då Marty McFly anländer till när han reser till framtiden i klassikern Tillbaka till Framtiden II.

Med Tillbaka till Framtiden-trilogin var visserligen ett av startskotten för Michael J Fox karriär, men den verkliga huvudrollen i filmerna spelade en DeLorean DMC-12 ombyggd till en tidsmaskin.

Den nordirländska bilen tillverkades 1981-1983, men dessvärre totalfloppade bilen då den hade en hel del barnsjukdomar och fick därmed ett dåligt rykte. Men tack vare filmtrilogin med den smått galna professorn Emmet Brown, spelad av Christopher Lloyd, och Marty McFly, Michael J Fox, fick bilen stjärnstatus och är i dag en riktig kultikon.

I den andra filmen i trilogin reser McFly till framtiden, närmare bestämt till den 21 oktober 2015, alltså just i dag. Filmen spelades in 1989 och bilden om framtiden som visas i filmen stämmer kanske inte riktigt överens om hur det ser ut i dag. Även om de hade rätt angående vissa saker så som bland annat handhållna surfplattor och videosamtal, men några flygande bilar eller skateboards (i alla fall inte fullt ut) finns det inte ännu. Lexus har dock gjort ett försök att utveckla det sistnämnda

.Teknikens Värld har sedan starten 1948 rapporterat om framtida teknik och bilar, något vi sysslar med än i dag. Vi har med andra ord en rejäl bilskatt i våra arkiv. När det begav sig under det glada åttiotalet testade vi så klart även John Z DeLoreans framtidsvision. Så håll utkik på teknikensvarld.se under kvällen så bjuder vi på en härlig återblick.

https://youtu.be/6hDK9QdK2ok

Gilla på Facebook för fler videoklipp!