Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inte ens Audi själva ser skillnad på sina modeller

Biltillverkarna gör allt mindre skillnad mellan olika modellseriers utseende. Skillnaderna är numera så pass små att biltillverkarna själva har svårt att avgöra vilken modell som är vilken.

En Teknikens Värld-läsare gjorde i går kväll oss uppmärksamma på ett då nyligen publicerat inlägg på Audis officiella Instagram-konto. Inlägget visar en bild på en man som tömmer takboxen på sin Audi A4 Avant. Till bilden hör en text som säger ”Hem är varthän din bil tar dig” samt hashtaggarna #ComingHome och #AudiA6. Och det är där det blev fel. Bilen på bilden är som ovan nämnt en Audi A4, inte en A6.

Audi A4 på bilden, Audi A6 enligt texten.Audi A4 på bilden, Audi A6 enligt texten.Audi A4 på bilden, Audi A6 enligt texten.
Audi A4 på bilden, Audi A6 enligt texten.

Visst är det lätt att ta fel, men Audi borde ändå ha stenkoll. Tycker man. Det är måhända ett tecken på att de själva har svårt att se skillnad på sina modeller. Just Audi har i flera år beskyllts för att göra sina olika modellserier för lika, från A3 Sedan till A8.

Men Audi upptäckte så småningom felet, och blev tillrättavisade av sina följare på Instagram. Inlägget uppdaterades med rätt information.Men Audi upptäckte så småningom felet, och blev tillrättavisade av sina följare på Instagram. Inlägget uppdaterades med rätt information.Men Audi upptäckte så småningom felet, och blev tillrättavisade av sina följare på Instagram. Inlägget uppdaterades med rätt information.
Men Audi upptäckte så småningom felet, och blev tillrättavisade av sina följare på Instagram. Inlägget uppdaterades med rätt information.

Ganska omgående kom kommentarer till Audis inlägg där det poängterades att de refererar till fel modell, att det är en Audi A4 Avant på bilden, inte en A6. Audi uppdaterade då sitt inlägg (vilket man kan göra på Instagram men inte på Twitter) genom att ändra från #AudiA6 till #AudiA4 i texten. Bilden är densamma.