James Bond kör elbil i nästa film

Agent 007 tänker på miljön, i alla fall vill filmbolaget att det ska se ut som att han gör det. I nästa rulle med agenten kommer Bond-bilen att vara elektrisk.

Kalla kriget är över, men James Bond består. Och hittills har bilarna som världens mest kända agent rattat också bestått i och med att de alla har varit någon form av sport- eller supersportbilar. Men nu blir det ändring. James Bond ska inte lämna sitt favoritmärke Aston Martin, däremot han lämna förbränningsmotorn bakom sig. I nästa film ska han nämligen köra Aston Martins elbil Rapide E.

Det är The Guardian som rapporterar övergången till elbil när den 25:e Bond-rullen går upp på biograferna under 2020, förmodligen i april. Just nu går filmen under arbetsnamnet Shatterhand, något den färdiga filmen tydligen inte ska heta.

När Aston Martin visade upp elbilen som koncept för några år sedan kallade de den för RapidE, stort E i stället för litet som i vanliga Rapide. På senare tid har de börjat beskriva den som Rapide E.

Aston Martin Rapide E ska i slutet av 2019 lanseras som en exklusiv modell om 155 exemplar, varav åtminstone ett av dem ska figurera i filmen. Aston Martin har ännu inte visat upp modellen men för några månader sedan berättade man att den har två elmotorer som driver bakhjulen. Sammanlagt ger dessa motsvarande 610 hästkrafter och kraften fås från ett batteripack på 65 kWh som ska ge drygt 32 mils räckvidd (enligt WLTP-cykeln). 0-100 km/h går på under fyra sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h.

Frågan är vad Bond-fansen säger om att Agent 007 drar iväg på biljakter ljudlöst… å andra sidan har han ju större chans att smyga upp med bilen bakom bovarna.

LÄS OCKSÅ: 13 Bond-bilar vi minns

Daniel Craig bredvid den mest berömda Bond-bilen, kanske till och med världens mest berömda filmbil, Aston Martin DB5. Missa inte att läsa om 13 Bond-bilar vi minns via länken ovan.

Föreställ dig nedanstående biljakt där James Bond i stället kör elbil... och jagar en gangster som även denna kör elbil. Då blir det i princip en scen fylld med musik, kanske lite däcktjut på sin höjd.

https://youtu.be/BsBd9tPK4uE

Det kanske löses med lite pålagt motorljud trots att det är en elbil som körs. Det har gjorts förr...