Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

James Bonds Aston Martin DB10 auktioneras ut

Bilen som blivit världsstjärna tack vare Bond-filmen Spectre ska klubbas på auktion för välgörenhet. Så här mycket förväntas Aston Martin DB10 säljas för.

https://youtu.be/oSJ8ryVlM8A

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är troligtvis ingen som missat att Aston Martin DB10 spelar en av huvudrollerna i den senaste Bondrullen Spectre. En specialtillverkad modell som byggt i totalt tio exemplar endast för att användas i filmen. Tanken var aldrig att någon av bilarna skulle säljas, men nu kommer en av bilarna klubbas under en auktion för välgörenhet 18 februari.

Av de tio tillverkade bilarna är den aktuella auktionsbilen en av få som har en komplett interiör då de flesta av bilarna användes som stuntbilar. Just detta exemplar användes som uppvisningsbil under premiärerna av Spectre och är även signerad av Daniel Craig.

Med andra ord en bil som är mer unik än exempelvis Koenigsegg One:1 och McLaren P1 då endast ett exemplar kommer att hamna i privat ägo.

DB10 baseras på V8 Vantage

 och har kaross helt tillverkad i kolfiber. Drivlinan är densamma som i Vantage, alltså en 4,7-liters V8 som kopplas till en sexväxlad manuell låda. Exakt effektsiffra är okänt, men i V8 Vantage levererar motorn 426 hästkrafter och 470 newtonmeter.Aston Martin DB10 förväntas inbringa omkring en miljon pund, cirka 12,3 miljoner kronor, och pengarna ska skänkas till Läkare utan gränser.

https://youtu.be/Pc70pLJlods

Gilla på Facebook för fler videoklipp!