Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

James Bonds Lotus-ubåt till salu

En av filmvärldens mest klassiska bilar är till salu på eBay. För en miljon dollar kan du bli ägare till den Lotus som Roger Moore körde i Bond-rullen The Spy Who Loved Me.

Förra året köpte Tesla Motors grundare och vd Elon Musk James Bonds Lotus-ubåt. Efter köpet blev han besviken efter att ha upptäckt att den inte går att köra under vatten med. Därför bestämde han sig för att modernisera den berömda bilen med elektrisk drivlina från Tesla och göra den fullt funktionsduglig. Det var drygt ett år sedan, sedan dess har det varit tyst från Elon Musk när det gäller Lotus-bilen.

Blev du besviken över att Elon Musk lade vantarna på den vita, brittiska bilubåten baserad på Lotus Esprit S1? Ingen fara, du har fortfarande chansen att köpa ett exemplar. Till Bond-filmen The Spy Who Loved Me användes inte mindre än sex exemplar av bilen, varav tre finns kvar i livet.

Just detta exemplar vi ser här ligger ute till försäljning på eBay för en miljon dollar, motsvarande drygt 7,2 miljoner kronor. Det är 800 000 kronor mer än vad Elon Musk gav för sin.
Just detta exemplar omskrivs också som det exemplar som har de tuffa infällbara hjulen som är ett måste för att kunna gå i undervattensläge.
Dock är bilen inte laglig för framfart på vanlig väg. Senast någon rattade den var när Roger Moore deltog i en biljakt på Sardinien. Om den hade en motor då är osäkert, i dag är den i alla fall motorlös.

Bilen, eller ubåten beroende på hur man väljer att se på den, är för övrigt restaurerad av Rick Dale i American Restoration, ett sevärt program som går på kanalen History. 

I filmen nedan ser vi nämnda biljakt från 1977. Sannolikt är det ett av de andra exemplaren som kör på vägarna medan det exemplar som nu är till salu ses i vattnet när hjulen fälls in i karossen.

 

https://youtu.be/yeBqf6bYZak

Gilla på Facebook för fler videoklipp!