Janukovytjs hemliga bilsamling är beslagtagen

Ukrainas tidigare president Viktor Janukovytj är på flykt och lämnade allt bakom sig, nu har det dykt upp bilder på hans tidigare mycket avskilda jättegods som också rymmer hans bilsamling.

Janukovytj gods är minst sagt överdådigt och sträcker sig över 140 hektar som bland annat rymmer en golfbana, ett stort träskepp, ett zoo, en gigantisk huvudbyggnad i minst fem våningar samt ett jättestort garage fyllt med en massa veteranbilar och motorcyklar.

Oppositionen tog i lördags över godset efter att Viktor Janukovytj flytt i helikopter och nu har både bilder och video dykt upp därifrån. Hans bilsamling består till större delen av ryska och ukrainska bilmärken ett urval av dessa är:

GAZ M20

EMW 328

ZAZ Jalta

GAZ-13 Tjajka

GAZ-14 Tjajka

ZIL 410441 Cabriolet

Chevrolet Impala 1963

Bentley Mark V1 1950

ZIL limousine, två stycken

Ytterligare bilar är en uppsättning militärfordon som räcker till en egen arme med bland annat en Willys Jeep och en GAZ-AA, troligtvis 30-40-tal, som egentligen är en Ford Model AA som byggdes på licens i Sovjet. Samt en drös motorcyklar varav en äldre BMW med sidovagn.

Hans son kan ju inte vara sämre så även han har en bilsamling, dock med aningen modernare bilar, som hittades i ett lager utanför Kiev. Totalt hittades tolv bilar varav de vi ser i videon är:

Mercedes C126 SEC

Mercedes SLS AMG

Mercedes W121 S-klass

Brabus G-klass Cabriolet

International MXT

Conquest Knight XV

Volkswagen Phaeton

Volkswagen CC

Range Rover Sport

Bentley Brooklands

https://youtu.be/SXw4UnzsIw4?width=575&height=353#thttps://youtu.be/PG8Ts7Ph4pc?width=575&height=353#t