Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jason Castriotas Saab 9-4X till salu på Blocket

Vill du äga en Saab-modell som väldigt få andra personer äger så finns nu tillfället att slå till på en 9-4X Aero som har varit i Saabs före detta designchef Jason Castriotas ägo. Bilen annonseras nu ut på Blocket.

För fyra år sedan var Saab äntligen på gång med en suv. 9-7X fanns redan sedan några år men i ärlighetens namn är det inte många som klassar den som en Saab. 9-4X som lanserades under 2011 efter att ha premiärvisats i Los Angeles hösten dessförinnan var däremot en riktig Saab-suv, även om den till stora delar byggde på GM-teknik.

Men 9-4X kom till under en strulig tid för Saab. Modellen hann läggas ned efter endast 457 bilar byggda i GM:s fabrik i Mexiko. 9-4X har därför blivit något av en samlarbil och det är inte helt enkelt att få tag på ett exemplar.

Men nu finns chansen då det finns en annons på Blocket som innehåller en 9-4X som tidigare körts av Jason Castriota (ej den på bild ovan), designchefen som Victor Muller värvade sommaren 2010.

Exemplaret är den hett eftertraktade Aero-modellen med 2,8-liters V6-motor som med twinscrollturbo ger 300 hästkrafter och 400 newtonmeter.

473 000 kronor vill säljaren ha för bilen som är registrerad i Estland. Det är osäkert om det går att registrera den i Sverige.

Teknikens Värld provkörde Saab 9-4X i maj 2011 och ansåg då att modellen var den bästa Saab som någonsin byggts. Kanske inte lika vass som BMW X3, men definitivt roligare att köra än Volvo XC60.