Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100903-vw touareg je design
100903-vw touareg je design
100903-vw touareg je design
100903-vw touareg je design

JE Design ger nya Touareg mer muskler

Precis köpt nya Volkswagen Touareg men redan trött på utseendet? Bara lugn, köp då JE Designs stylingpaket. Köpt V8 TDI-versionen och tycker den är för orkeslös? Stilla dig! Det finns en lösning till det också.

Nya Volkswagen Touareg har alldeles nyligen börjat dyka upp på våra vägar. Därför är det nu dags för styling- och tuningfirmorna att ta hand om Volkswagens muskulösa suv. Här presenterar vi vad tyska JE Design haft för sig under sommarmånaderna.

Deras bodykit till Touareg bjuder på omarbetad front där grillen har fått ett väldigt eget och särpräglat utseende. Även stötfångaren och spoilern har fått ny look, men inte enbart för ögats skull utan också för att optimera luftflödet runt bilen. I paketet ingår också skärmbreddare och ny bakre diffusor med modifierade hasplåtar. Takvingen har blivit större och ändpiporna erbjuds i skräddarsytt utförande. Originalfälgarna har valts bort till förmån för en rad olika JE Design-varianter.

Till paketet hör också elektroniskt ställbara stötdämpare som kan sänka bilen 35 millimeter närmare marken än originaldämparna.

Men allt är inte enbart för ögats skull. Det finns även godsaker som ska göra gasfoten gladare. Tyvärr erbjuder JE Design än så länge bara trimkit till Touareg V8 TDI med 340 hästkrafter och 800 newtonmeter. Med detta applicerat förvandlas motorn till en riktig best – 410 hästkrafter och 930 newtonmeter. Detta höjer bilens toppfart från 242 till 269 km/h samtidigt som accelerationen från 0-100 km/h sänks med fyra tiondelar från 5,8 till 5,4 sekunder.

Sugen på hela kittet inklusive motortrimmet? Då fattas det bara en överföring på knappt 200 000 kronor till JE Designs bankkonto, sedan är du i hamn.

Missa inte nummer 20/2010 av Teknikens Värld som kommer den 16 september. I det numret testar vi Volkswagen Touareg Hybrid mot hybridkonkurrenterna BMW X6 och Lexus RX.

Läs mer

Test och provkörningar