Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jeep ActioncamperJeep ActioncamperJeep Actioncamper
Jeep Actioncamper

Jeep Actioncamper – husvagn för äventyraren

Österrikiska Thaler Design lanserar en påbyggnadsmodul som gör terrängmaskinen Jeep Wrangler till en fullfjädrad campingvagn över stockar och stenar.

Actioncamper har tagits fram för äventyrare som inte är fler än två till antalet. Fler platser än så finns nämligen inte i bilen, som i och med påbyggnaden blir tvåsitsig. Camperdelen bak på bilen är också den dimensionerad för två personer, som med taket uppfällt kan stå tillåter de allra flesta att stå raklånga i det 196 centimeter höga utrymmet. 

 Hardtop-taket, baksätet och säkerhetsbälten tas bort och med tillbyggnationen i glasfiber blir Wrangler Actioncamper 200 kilo tyngre än Wrangler i standardutförande. Sängen är placerad längst upp i bilen och mäter 200x180 centimeter. Laga mat gör man med fördel i köksdelen där en gasspis installerats bredvid en diskho och ett 40 liter stort kylskåp. Vattenblandaren från köket kan dessutom dras ut och blir då ett duschhandtag. Dessutom finns en liten toalett i det lilla utrymmet.

 Med en prislapp på 360 000 kronor utöver priset för själva Jeepen, är ActionCamper kanske inget fynd. Att det i Sverige dessutom är olagligt att köra bil i terrängen, gör att camping-Jeepen inte lär bli en vanlig syn varken på eller vid sidan av de svenska vägarna.