Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jeremy Clarkson antyder att Top Gear är över för honom

En nyhet inom bilvärlden har under veckan överröstat alla andra – den om Jeremy Clarksons olämpliga uppträdande som ledde till avstängning. Nu ger han en vink om att det är dags att gå vidare.

https://youtu.be/mbsYPXAJhxU

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I kväll skulle BBC ha visat ett nytt Top Gear-avsnitt, precis som vanligt på söndagar. Men dagens avsnitt är inställt och har ersatts av en dokumentär om RAF Red Arrows, brittiska flygvapnets flygakrobatiksgrupp. Resterande avsnitt av innevarande säsong är också inställda.

Allt beror på Top Gear-programledaren Jeremy Clarksons olämpliga uppträdande under inspelningen av ett avsnitt där han råkade i handgemäng med en i produktionsteamet.

BBC och Jeremy Clarkson har varit ganska mycket locket på sedan det blev förstasidesstoff i tisdags. Men nu har Clarkson talat för första gången efter incidenten. Det gjorde han i The Sun inför helgen. Där avslöjar han, eller mer ger en hint, om att det för honom är dags att gå vidare.

”Naturen gjorde ett misstag när den uppfann dinosaurien. Den var för stor och för våldsam. Alla dinosaurier dog och nu, år senare, sörjer ingen dess bortgång. Dessa stora, imponerande varelser har ingen plats i en värld som gått vidare”, skrev han och syftade så klart på sig själv som en dinosaurie.

Kampanjerna på nätet för att få Clarkson tillbaka till programledarjobbet har de senaste dagarna varit och är fortfarande många. Flera hundratusentals personer har skrivit under namninsamlingar och på sociala medier har en #BringBackClarkson-aktion varit aktiv. Till och med hackergruppen Anonymous gick ut och hotade BBC med en attack om de inte tar tillbaka Clarkson.

Jeremy Clarkson gottar sig nog i att så många människor engagerar sig i honom, men kampanjerna påverkar honom inte rent professionellt. Han verkar helt enkelt ha bestämt sig:

”Ni kan påbörja så många kampanjer ni vill och få stöd från politiker från alla håll, men den dagen måste komma då ni måste vinka farväl till de stora monstren, och gå vidare”.

Med dessa formuleringar i bakhuvudet känns det som att Jeremy Clarkson är redo att lämna Top Gear för att gå vidare i livet. Det lär ju ändå inte gå någon nöd på honom och han kommer säkerligen att bli uppvaktad från många håll.

Återstår att se när Clarkson och Top Gear annonserar det officiellt. Tror du då att Top Gear kan leva kvar? Kan Richard Hammond och James May axla programledarrollerna utan Clarksons medhjälp eller måste hela programformatet göras om med nya ansikten? Det kanske är totalkört – R.I.P. Top Gear?