Jeremy Clarkson kan få tillbaka Top Gear-jobbet – på ett villkor

Brittisk media skriver att avstängda Jeremy Clarkson skulle kunna få tillbaka sitt jobb som programledare på Top Gear, men då med villkoret att han ska ha en övervakare.

För att göra en lång historia kort. BBC stängde av Top Gear-frontfiguren Jeremy Clarkson efter att han handgripligen gett sig på en producent under inspelningen av ett avsnitt. Världen har gått ”bananas” efter BBC:s besked om avstängning och inställande av kommande avsnitt, till och med nätaktivisterna i Anonymous har hotat det brittiska public service-företaget med attacker om de inte tar tillbaka programledaren. Clarkson själv har sagt att hur mycket folk än engagerar sig i affären så verkar Top Gear vara ett avslutat kapitel för honom.

Till på köpet har inspelningarna av nya Top Gear-avsnitt gått i stå efter att programledarkollegorna James May och Richard Hammond tackat nej.

Men kanske det finns en lösning inom räckhåll. Enligt Daily Mail kan BBC låta Jeremy Clarkson komma tillbaka. På ett villkor – att han ska ha en övervakare som ser till att det inte blir fler klavertramp.

Övervakaren skulle i så fall ha mandat högre än programmets exekutiva producent Andy Wilman eftersom BBC är oroade över att han inte längre har kontroll över Clarkson. Wilman och Clarkson är nämligen kompisar sedan skoltiden.

En BBC-chef ska ha uttalat att det finns personer i ledningen som ser en lösning på problemet och att lösningen är att tillsätta en kraftfull person som kan hantera Clarkson som anses vara en tung förlust om han försvinner.

Den stora frågan kvarstår dock... vill Clarkson komma tillbaka?