Jeremy Clarkson slipper åtal

Sparkade programledaren Jeremy Clarkson åtalas inte efter incidenten där han flög på en producent vid inspelningen av ett avsnitt av Top Gear.

Det var för ett par veckor sedan BBC förklarade att Jeremy Clarksons avstängning förvandlades till ett avskedande och en oviss framtid för omåttligt populära Top Gear (lär inte ha någon framtid utan trion Clarkson, Hammond och May). Clarkson fick sparken för att ytterligare ett några veckor tidigare ha hoppat på en producent då han upptäckt att det inte fanns mat efter en dag av inspelningar.

BBC gav alltså Jeremy Clarkson foten då händelsen fick bägaren, som skvalpat så många gånger, att till sist rinna över. Frågan var om Clarkson skulle få ytterligare straff, rent rättsligt.

Nu står det klart att polisen i North Yorkshire släpper fallet efter att ha förhört några vittnen samtidigt som Oisin Tymon, producenten som fick smaka på Clarksons ilska, beslutat sig för att inte väcka åtal.

Trots att BBC har gett Clarkson sparken och det därmed är slut på Top Gear så som vi är vana vid programmet kommer den verbale programledaren ändå att synas i BBC-rutan framöver. Senare i april ska han nämligen vara programledare för populära panelprogrammet Have I Got News For You samt turnera med Hammond och May i en ambulerande liveshow.

Var Jeremy Clarkson hamnar i slutändan vet ingen utomstående i dagsläget. Det har bland annat snackats om att Netflix står redo att ta över honom.

Bilden ovan är från Burma-specialen i två avsnitt, något av en favorit hos många Top Gear-fans.