Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Bild från Amazon Prime

Jeremy Clarksons svar på uppgifterna om nedläggning av The Grand Tour

”The Grand Tour läggs ned efter säsong tre”, basunerade Daily Mail ut i söndags. Tro inte på den tidningen, skrev Jeremy Clarkson på Twitter kort därefter.

En artikel om att The Grand Tour, gamla Top Gear-gängets ”nya” serie på Amazon, är på väg att läggas ned då Amazon fick många att höja på ögonbrynen. Enligt artikeln på Daily Mails webbsida ska Amazon, som redan pumpat in över en miljard kronor i de tre första säsongerna, inte ha erbjudit Jeremy Clarkson en fjärde säsong av det populära programmet och att han redan ska ha hittat ett nytt jobb – som programledare för en ny version av ”Vem vill bli miljonär?”.

Enligt källor till den brittiska tidningen finns det även tecken på att övriga två, James May och Richard Hammond, samt hela The Grand Tour-produktionsgänget, kan bli arbetssökande efter tredje säsongens slut.

Strax efter att artikeln hade publicerats fick Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond på Twitter frågan om uppgifterna i Daily Mail stämmer. Clarkson var snabb på att svara. Hans svar var kort och tydligt: ”Don’t believe the fucking Mail”. På svenska blir det ungefär ”Tro inte på den förbannade tidningen.”

Ytterligare en stund senare fortsatte Clarkson sitt twittrande och gjorde det med en tydlig känga till Daily Mail. Hans tweets ser du nedan.

En annan brittisk tidning, The Mirror, blev nyfikna på sanningshalten och försökte ta reda på om uppgifterna stämmer. Vid kontakt med en talesperson för The Grand Tour fick de följande svar:

”Teamet har nyligen avslutat säsong två och har inte börjat filma säsong tre ännu, så det är för tidigt för att några beslut ska ha tagits”.

Jalopnik har även de försökt ta reda på hur det egentligen ligger till. Utan att få tag på produktionsteamet fick de ett svar från en annan person inom Amazon som säger att uppgifterna troligtvis saknar grund.