Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BBC

Joey från Vänner blir programledare för Top Gear

Den före detta Vänner-skådespelaren Matt LeBlanc blir en av de nya programledarna för Top Gear, tillsammans med Chris Evans. Han blir den första icke-brittiska programledaren i seriens 39-åriga historia.

– Jag är tokig i bilar och ett stort fan av Top Gear. Det är en ära att få vara en del av det nya kapitlet av ikoniska showen, säger han i en intervju med BBC.

Matt LeBlanc har varit med i det stående inslaget ”Star in a reasonably priced car” två gånger. Det går ut på att en kändis får köra en rimligt prissatt bil runt Top Gears testbana på tid. LeBlanc har rekordet för snabbaste kändisvarv runt banan.

48-åringen är mest känd för sin roll som Joey Tribbiani i tv-serien Vänner. Senast han syntes i TV-rutan spelade han sig själv i en sitcom på BBC2.

Joey Tribbiani, f'låt... Matt LeBlanc har suttit i TG-studion förr. Här från hans medverkan i maj 2012.Joey Tribbiani, f'låt... Matt LeBlanc har suttit i TG-studion förr. Här från hans medverkan i maj 2012.Joey Tribbiani, f'låt... Matt LeBlanc har suttit i TG-studion förr. Här från hans medverkan i maj 2012.
Joey Tribbiani, f'låt... Matt LeBlanc har suttit i TG-studion förr. Här från hans medverkan i maj 2012.

Övriga programledare i nystarten av Top Gear är ännu inte officiella, men kommer att presenteras inom kort, enligt BBC.

Den förre programledaren Jeremy Clarkson fick sparken efter att han slagit en producent. Sändningen av programmet fick avslutas mitt i säsong 22. De övriga programledarna James May och Richard Hammond valde att inte stanna kvar i rutan utan Clarkson.