Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
John F Kennedy och hans fru Jacqueline Kennedy (senare Jacqueline Kennedy Onassis) i bilen strax före mordet i Dallas den 22 november 1963.John F Kennedy och hans fru Jacqueline Kennedy (senare Jacqueline Kennedy Onassis) i bilen strax före mordet i Dallas den 22 november 1963.John F Kennedy och hans fru Jacqueline Kennedy (senare Jacqueline Kennedy Onassis) i bilen strax före mordet i Dallas den 22 november 1963.
John F Kennedy och hans fru Jacqueline Kennedy (senare Jacqueline Kennedy Onassis) i bilen strax före mordet i Dallas den 22 november 1963.

John F Kennedys regskyltar sålda för stor summa

Registreringsskyltarna som satt på den limousin som John F Kennedy åkte i när han blev mördad har varit försvunna i snart 52 år. Plötsligt en dag dök de upp igen och nu har de sålts på auktion för en stor summa.

Den fyrdörrars cabriolet modell Lincoln Continental av årsmodell 1961, av Secret Service kallad X-100, som USA:s tidigare president John F Kennedy och hans fru Jacqueline färdades i vid besöket i Dallas den 22 november 1963 har saknat sina registreringsskyltar i över ett halvt sekel.

Presidentlimousinen är mest känd för att vara den bil som JFK färdades i när han blev skjuten nämnda datum.

GG-300, regskyltarna på JFK:s limousine som han satt i när han mördades har sålts för knappt 900 000 kronor.GG-300, regskyltarna på JFK:s limousine som han satt i när han mördades har sålts för knappt 900 000 kronor.GG-300, regskyltarna på JFK:s limousine som han satt i när han mördades har sålts för knappt 900 000 kronor.
GG-300, regskyltarna på JFK:s limousine som han satt i när han mördades har sålts för knappt 900 000 kronor.

Efter mordet renoverades bilen hos ett företag i Cincinnati och registreringsskyltarna hamnade på sophögen. Dottern till mannen som ägde företaget plockade dock med sig skyltarna hem och har haft dem liggandes i en kökslåda i åratal. Flera gånger funderade hon på att slänga dem men det blev aldrig av.

I stället kom hon nyligen på idén att sälja skyltarna och i helgen vid en auktion gick de under klubban tillsammans med en massa annan JFK-memorabilia. En JFK-samlare, som vill vara anonym, ropade in de båda skyltarna för 100 000 dollar (864 000 kronor), 60 000 dollar över utropspriset.

Troligtvis kommer skyltarna aldrig att återförenas med JFK:s presidentlimousin som står utställd på Henry Ford Museum i Dearborn, Michigan.