Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jon Olsson Audi R8 PPI Razor GTRJon Olsson Audi R8 PPI Razor GTRJon Olsson Audi R8 PPI Razor GTR
Jon Olsson Audi R8 PPI Razor GTR

Jon Olssons Audi R8 med 800 hk på Blocket

Jon Olsson byter bil i en takt som få andra matchar. Nu är hans Audi R8 PPI Razor GTR med 800 hästkrafter till försäljning på Blocket. Pris: två miljoner kronor.

En kollega på redaktionen var inne på Blocket och letade efter Lamborghini Gallardo. Bland träffarna hittade han en bekant bil, nämligen skidåkaren Jon Olssons Audi R8 PPI Razor GTR.

 Annonsen har legat ute sedan 2 december. Man kan läsa att R8:an är världens mest omtalade och att den har en hel radda med grejer som är långt ifrån original. Bland annat har V10-motorn masserats upp till 800 hästar med hjälp av kompressor. Kärran är toppad med en specialdesignad takbox från Thule – en detalj som har blivit en del av Jon Olssons varumärke när han är ute och kör med sina iögonfallande supersportbilar.

 Jon Olsson lade i augusti ut en förfrågan på sin blogg om någon kan tänkas vara intresserad av att köpa bilen. Där nämner han att utöver bilen har han lagt ned nästan tre miljoner kronor på att få den extrem och unik. Nu säljer han den för två miljoner kronor.

 Bilcity i Göteborg säljer bilen för Jon Olssons räkning. Till teknikensvarld.se berättar de att de har sålt tre av hans tidigare vrålåk.

 Jon Olsson kan tänka sig att byta sin R8 mot andra bilar, exempelvis Lamborghini Aventador, Nissan GT-R eller Porsche 911 GT3 RS. Han är med andra ord sugen på en ny bil som han kan göra om.