Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jon Olsson Rebellion R2kJon Olsson Rebellion R2kJon Olsson Rebellion R2k
Jon Olsson Rebellion R2k

Jon Olssons Rebellion R2k inte till salu

Jon Olsson är i bilbytartagen igen och säljer nu inte sin specialbyggda Rebellion R2k med en vikt/effekt-fördelning på nästintill ett till ett.

Jon har nyligen köpt en Audi RS6 som har draperat med sitt egendesignade kamouflagemönster. Uppenbarligen börjar det bli trångt i garaget, för nu säljer han sin Gumball 3000-racer Rebellion R2k, och det är oklart om han har sålt sin Audi R8 PPI Razor GTR som han hade till salu förra året.

Bilen är bygg av Leif Tufvesson, världsberömd hot rod-byggare samt tidigare chefsingenjör på Koenigsegg. Den är baserad på den populära brittiska sportbilen Ultima GTR, som beställs som byggsats med valfri motor, sedan är den kraftigt modifierad med en drös av kolfiberdetaljer och väldigt inspirerad av Le Mans-bilar.

Motorn är plockad från en Lamborghini Gallardo LP560-4 med en grundeffekt på 560 hästkrafter som de skrämt upp till Bugatti Veyron-siffror, 1001 hästkrafter! Men en Veyron väger in på närmare 1,9 ton medan R2k uppskattas väga kring 1 050 kilo, galet med andra ord.

Växellådan är också hämtad från Lamborghini vilket innebär en sexväxlad halvautomatisk låda med paddlar bakom ratten. Fjädringen är specialbyggd av svenska Öhlins och R2k har också air jack system likt tävlingsbilar för snabbare däckbyten. Däcken och fälgarna kommer från ADV1 och har en dimension på 335/30 R18 fram och bak samt centrumbult.

Är du spekulant på en superbil med över tusen hästkrafter med drygt 2 000 mil på mätaren och har en halv miljon euro över så är det bara att slå till. Dock ingår det ingen takbox, men enligt Transportstyrelsen får du hänga på ett släp med en maxvikt på 2 050 kilo, men det känns kanske lite väl vågat.

UPPDATERING

Jon Olsson berättar via sin hemsida att hans Rebellion R2k inte är till salu. Han fick däremot frågan om den är till salu och gav då svaret att om budet är rätt så kanske han skulle kunna tänka sig att sälja den. Inget mer. Likväl förvandlades Jon Olssons uttalande till en annons hos spanska lyxhandelsfirman Cohen & Cunild. Mycket märkligt agerande av firman.

https://youtu.be/TicsSU6qA08?width=575&height=353