Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jorden runt i en T-Ford

Ett nederländskt par kör jorden runt i en drygt 100 år gammal T-Ford, snacka om tidsresa.

https://youtu.be/hhwVjJvEjAs

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

När du tänker på den optimala bilen att göra en lång roadtrip med är det kanske inte en 100 år gammal T-Ford som du kommer att tänka på först. Men så var det för det nederländska paret Dirk och Trudy Regter som 2012 startade sitt livs resa.

Utan någon egentlig resplan gav de sig iväg från Edam, Nederländerna, för att styra kosan mot Afrika där de reste under 180 dagar och 2 200 mil innan de nådde Sydafrika.

Året därpå fortsatte resan genom USA och Kanada och under 2014 reste de genom Sydamerika. Därefter återvände de till Nederländerna med planen att fortsätta resan under 2015, men så blev det tyvärr inte då lastbilen som fraktade T-Forden blev påkörd bakifrån och den gamla Forden fick stora skador.

Genom sina resor samlar Dirk och Trudy in pengar till SOS Barnbyar, och just nu pågår en insamling för att återställa T-Forden till kördugligt skick för att kunna slutföra de kvarvarande etapperna. Bland annat genom Nya Zeeland, Australien, Indien, Kina, Mongoliet och Ryssland. Mer info om resan hittar du här.