Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kändisbil till reapris

Sugen på en kändisbil som är billig i inköp och underhåll? Slå till på Phil Collins gamla Austin A35 – ropas ut på fredag denna vecka!

Spekulanter av så kallade kändisbilar får ofta gå till banken med mössan i hand för att få sina drömmar uppfyllda. Ni kanske minns Rod Stewarts Lamborghini Miura, Eric Claptons Ferrari F40 och John Lennons Ferrari 330 GT 2+2 och Mercedes 230 SL som vi har skrivit om tidigare. Nu kan du komma lindrigare undan.

Auktionsfirman Coys ropar i veckan ut en billigare väg till drömmen. Bilen i fråga är dock betydligt mer vardaglig: en Austin A35 från 1959 men kändisen i fråga är ingen mindre än Phil Collins, trummis i det progressiva bandet Genesis men även känd som soloartist med låtar som In the Air Tonight och Another Day in Paradise från 1981 och 1989 på sin meritlista.

Bilen, med chassinummer 193838, väntas gå för mellan 7 000 och 10 000 pund, vilket motsvarar cirka 79 000 till 114 000 svenska kronor och att det verkligen är Phil Collins gamla bil ska ha bekräftats av turnéledaren Daniel Gillen.

Med bilen följer servicebok, kopior på gamla registreringsbevis, kvitton på arbete som utförts på bilen samt korrespondens som bekräftar ägandehistoriken.

Auktionen på bilen äger rum under fredagen den 11 januari i nederländska Maastrich.