Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kärnvapenmissil påkörd bakifrån

Du känner säkert redan till vad det rör sig om efter att ha läst rubriken till denna artikel med tanke på den senaste virala videon i bilkretsar.

https://youtu.be/bCwlV_94kPE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För ett par dagar sedan hivade Paul Tedford upp sin mobil för att filma en militärkonvoj som passerade genom Great Falls i Montana, USA. En lastbil med bepansrat lastbilssläp var omgärdad av statliga myndighetsbilar, polisbilar och en lång rad bepansrade militärfordon. Med tanke på att militärbasen med det svenskklingande namnet Malmstrom Air Force Base bara ligger några minuter längre ner på vägen så var det värdefull last i lastbilen. En kärnvapenmissil enligt rapporter, och det vore inte otroligt med tanke på att nämnda militärbas redan är hem för 341 kärnvapenmissiler och att transport av dessa inte är en ovanlig syn i Great Falls. Lägg där till att polisen inte var speciellt road över att transporten filmades.

Det ovanliga vid just denna transport var påkörningen. Lastbilen bromsade till lite lätt och det bakomvarande pansarfordonet hängde inte med på noterna. Med det korta avståndet fram till lastbilen blev det en sammanstötning.

Som tur var sprängdes inte kärnvapenmissilen och ett nytt världskrig förhindrades.

Obs! Sista meningen är ironiskt formulerad. Och ja, det var lastbilen som blev påkörd bakifrån, även om missilen också blev det, om än indirekt.