Kia Soul misslyckades i vårt test – arg ägare mosar sin bil med jättegrävskopa

Att våra test har stor genomslagskraft, det vet vi... men att en sudanesisk Kia Soul skulle åka på stryk på grund av dåligt testresultat såg vi inte komma. Platt som en pannkaka blev den koreanska själen.

https://youtu.be/YFcr4zcK6pc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Nja... både rubrik och ingress är långt ifrån sanningsenliga. Enligt vad som sägs ska grävmaskinisten i filmen, som är inspelad i Sudan, vara så arg för försenade löneutbetalningar till de anställda att han mosade chefens bil.

Men rubrik och ingress skulle kunna vara sanna, det finns ju de som överdriver sina känslor en aning. En Kia Soul-ägare skulle ju ha kunnat lacka ur så pass på sin bil efter att ha läst vårt test av den i förra numret av Teknikens Värld där nya Soul ställde till med problem mer än en gång på väg norrut. Bland annat lade antisladdsystemet av och motorrummet fylldes av snö under färden på E4:an, så till den grad att till och med luftfiltret sattes igen och frös till is.

Det har ju hänt förr att besvikna bilägare gått till attack mot sina bilar. Exempelvis BMW M6-ägaren som slog sönder sin bil för andra gången, eller varför inte den kinesiska man som lät några underhuggare slå sönder hans fina Lamborghini Gallardo för att han upplevde att den hade för många problem.