Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kim Jong-un körde bil redan som 3-åring

När lärde du dig köra bil? Inte slår du Nordkoreas diktator Kim Jong-un, för han började köra bil redan som 3-åring. Det står i en ny handbok som delas ut till det stängda landets lärare.

Världens sexigaste man 2012, Kim Jong-un, diktatorisk ledare i Nordkorea, landet som slog Brasilien med 8-1 i finalen i senaste fotbolls-VM, och son till Kim Jong-il, mannen som slog elva hole-in-one på en 18-hålsbana, kunde köra bil redan som 3-åring.

Det är i alla fall vad som står att läsa i en ny handbok som lärare över hela Nordkorea har fått ta del av och som ska användas som utbildningsmaterial.

Inte nog med att han körde bil vid en ålder då vi andra normalt börjar lära oss hantera kroppen och kommunicera via tal, det står bland annat också i lärohandboken att Kim Jong-un vid nio års ålder deltog i en båttävling mot en företagsledare från ett utländskt företag som tillverkar lustjakter. Och tro det eller ej, men Kim Jong-un vann racet.

Kim Jong-uns färdigheter brås på hans far, Kim Jong-il. Han sägs under sitt liv ha författat över 1 500 böcker, skrivit de vackraste operastyckena i världen, börjat gå vid tre veckors ålder och kunnat tala obehindrat när han var åtta veckor gammal.

Vid vilken ålder lärde du dig köra bil?