Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: facebook.com/mendocinosportsplus

Koenigsegg Agera R en av stjärnorna i Need for Speed-filmen

Populära bilspelet Need for Speed ska bli film och då sparar man inte på krutet när det kommer till huvudrollsinnehavarna, det vill säga bilarna. En av dem är en röd Koenigsegg Agera R.

Nästa år är det 20 år sedan första upplagan av Need for Speed kom. Sedan dess har en hel drös Need for Speed-spel lanserats, senast i oktober 2012 kom Need for Speed: Most Wanted.

 Nästa år är inte enbart jubileumsår eftersom 2014 även blir året då Need for Speed tar klivet från datorer och spelkonsoler till bioduken och så småningom teveapparaten. Need for Speed vill haka på framgångståget som The Fast and the Furious-filmerna satt fart på. Fast & Furious 6 släpps i maj och en sjunde film ska vara aktuell nästa år.

 Need for Speed är synonymt med extremt snabba bilar och filmen utgör inget undantag. Produktionsteamet har tagit gräddan av supersportbilar till sin hjälp. Vad sägs om Bugatti Veyron, McLaren P1, GTA Spano och – inte minst – svenska Koenigsegg Agera R? Utöver dessa kan vi också räkna med Lamborghini, Porsche med flera.

 Bilderna ovan och nedan är tagna från inspelningen av filmen på olika platser i Kalifornien, bland annat mitt i vindistrikten.

 Räknar vi ihop effekten hos de fyra ovan nämnda bilarna landar vi på omkring 4000 hästkrafter. Svagast i gänget är spanska GTA Spano med sina 780 hästkrafter. Det säger en hel del.

 Det lär med andra ord bli åka av när filmen har biopremiär i USA 14 maj 2014.

Uppdatering: replikor

Bugattin är någon form av replika, kanske en vanlig som vill se ut som en Super Sport, eller så är det något helt annat under skalet. Tack vare er skarpsynta besökare kan vi nu notera att dörrarna på den bil som utger sig för att vara Agera R öppnas utåt. Koenigsegg Agera R (och vanliga Agera förstås) har saxdörrar som öppnat uppåt. Därmed kan vi fastställa att det rör sig om en replika.