Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koenigsegg CCX vs Nissan GT-R

En nästan tom motorväg i Turkiet, en Nissan GT-R till vänster och en Koenigsegg CCX till höger.

https://youtu.be/taMPdOA3DTI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Koenigsegg CCX, som nästa månad fyller tio år, har en 4,7 liter V8 som levererar 806 hästkrafter till bakhjulen. Den väger in på cirka 1 280 kilo i torrt skick och gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder och 0-200 km/h på 9,8 sekunder.

Nissan GT-R är som modell några år nyare än Koenigsegg CCX, produktionen satte igång i december 2007. Sedan dess har Nissan uppgraderat och uppdaterat sin supersportbil ett antal gånger. I dag har den 550 hästkrafter i standardutförande (600 i Nismo-utförande). Med hjälp av drivning på alla fyra hjul skickar den 3,8 liter stora V6:an iväg kärran från noll till 100 km/h på 2,7 sekunder. Den är alltså snabbare än CCX just där, men upp till 200 km/h ska den enligt specifikationerna på papperet vara sekunden långsammare än den svenska supersportbilen.

Hur det går i filmen? Klicka på play och du har svaret. Observera att det är rullande start och att man inte får genomföra den här typen av körning på allmän väg där det råder hastighetsbegränsning.

Förresten, kamerabilen är en Mercedes E 63 AMG, en snabb tysk, men inte i närheten av svensken och japanen.

Fotnot: Det finns Nissan GT-R med över tusen hästkrafter, till och med sanslösa 2 500 hästkrafter pressar japanen ur sig ibland, men bilen i filmen ska tydligen inte vara en av de trimmade.