Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Läsarbild

Koenigsegg kraschade i Trollhättan i dag

Ännu en Koenigsegg har kraschat i anslutning till Nevs testbana i Trollhättan. Här är de unika bilderna som bara är några få timmar gamla.

För nästan exakt år sedan, torsdagen den 11 maj 2017, kraschade en Koenigsegg Agera RS på Nevs testbana i Trollhättan i samband med sluttester inför leverans. I dag, torsdagen den 17 maj 2018 runt klockan 16.25, har det hänt igen. Ytterligare en Agera-bil har kraschat i Trollhättan. Våra läsarbilder är tagna bara några få minuter efter incidenten.

Foto: Läsarbild

Denna krasch inträffade inte på testbanan utan på Flygfältsvägen som ligger alldeles intill banan, inte långt ifrån Nevs huvudkontor, det vill säga Saabs tidigare högkvarter.

Exakt vad som inträffade på den raka landsvägen som omges av åkrar vet vi inte. Det enda vi ser är att bilen gått ner i diket som skiljer 70-vägen från en gång- och cykelbana. Teknikens Värld-läsaren som passerade olycksplatsen menar att det är tydligt att bilen hade varit på både sidor av vägen. Spåren efter den är konstiga och det verkar som om bilen har snurrat innan den for av asfalten. Av bilderna att döma verkar det inte vara en helt långsökt slutsats.

Foto: Läsarbild

Någon incidentrapport hos polisen kan vi inte finna så vi vet inte om det uppstod personskador på grund av avkörningen. Vilka skadorna är på bilen är också okända.

Vad det är för bil som kraschat vet vi inte (läs uppdatering nedan), men någon Koenigsegg-kund ute i världen har troligtvis fått ett samtal om att leveransen av den 1 360 hästkrafter starka supersportbilen dröjer ett tag till. Du som har koll på Koenigseggs olika bilar och serienummer, får gärna kommentera i kommentarsfältet nedan.

Du kanske undrar vad Koenigsegg gör uppe i Trollhättan? För ett tag sedan inledde Koenigsegg ett samarbete med Nevs och i det samarbetet inkluderas även tillgång till Nevs testbana som tidigare var i Saabs ägo.

Uppdatering

Det rör sig om Agera RS Gryphon, det vill säga samma bil (alltså #131, enligt teknikensvarld.se-besökaren Johan) som kraschade i Trollhättan för exakt 53 veckor sedan. Färgsättningen på bilen som kraschade i dag påminner ganska mycket om just Agera RS Gryphon.

Det är nu bekräftat att det är Gryphon som kraschat (igen) och som blivit testbil och därför har lite andra detaljer än hur original-Gryphon såg ut.

Detta sägs vara första gången Gryphon syns ute i det fria sedan förra kraschen den 11 maj 2017.